Dagens sjal!

Här kommer lite detaljbilder fotade sent igår kväll.

Det handlar alltså om min ”Pyttipanna”.

Jag har äntligen blivit klar med uddspetsen och det är dags att plocka upp maskorna längs kanten.
Nu byter jag till rundsticka, det brukar räcka med en som är 60 cm.

På första bilden har jag precis blivit klar med uddspetsen. Jag tar inte av garnet utan fortsätter direkt med att plocka upp maskorna längs sidan.

På mittenbilden så har jag kommit en bit.

På sista bilden ser man hur det ser ut från rätan, det blir som en dekorativ kedja!

Länka gärna till min blogg om du stickar min sjal 😀

Annons

53 kommentarer

Under Dagens sjal, Pyttipanna

53 svar till “Dagens sjal!

 1. Ping: Dagen sjal! | garnomera

 2. Mia

  Nej, jag fattar inte hur du gör själva uppläggningen och hur det blir en ”dekorativ kedja” Hjälp!

 3. Sätt igång och sticka, kanske du förstår bättre varefter, Det brukar ge sig det där man inte förstår i förväg.
  Annars får du fråga igen!

 4. Mia

  Nästa fråga: När du stickat den allra sista udden, maskar du då av alla maskorna (utan en) på den udden innan du börjar plocka upp maskorna för sjaldelen? Jag har ju annars 10 m på stickan.

 5. lena

  Ska man plocka upp varje kedjemaska ?

 6. Michaela

  Hej igen 😉 Nu har jag haft min sjal liggandes jättelänge och dragit mig för att börja med själva sjaldelen.. Därför har några frågor till dig, hoppas det är ok. Gör du något omslag efter varje par med maskor som du plockar upp??
  Det ser ut som det på bilden. Sen är min nästa fråga.. Då du plockar upp maskorna så plockar du ju upp båda maskbågarna (virktermer men jag vet inte hur ska beskriva) ska man sticka ihop dom sedan eller sticka den bakre/främre var för sig?
  Hoppas du har tid att svara.
  PS du har en helt UNDERBAR blogg.

  • Tack, vad kul att du stickar en Pyttipanna 😀
   Jag gör inga omslag när jag plockar upp maskorna.
   Fråga 2. Titta på bilden och tänk att du istället använder en virknål, stick in den under bägge maskbågarna och fånga upp garnet ( det är därför du inte ska klippa av garnet när uddspetsen är klar) och placera garnet på stickan, vips, en ny maska. Man gör maskan med det nya garnet, inte med maskbågarna. Hänger du med?
   Om inte, fråga igen 😀

   • Michaela

    Tack!! jag var så inne på hur man skulle göra att jag inte tittade ordentligt på bilderna!! TACK igen och ha en bra resa!

 7. Ulrika Nielsen

  Hej! Har tänkt göra din fina pyttipanna i ett tunt mohairgarn.
  Första frågan är: Går det, eller ska man använda ett mer stabilt garn?
  Andra frågan är: Jag är vänsterhänt och det innebär väl, vad jag kan förstå, att jag måste vända arbetet på något sätt när jag ska plocka upp maskorna efter att ha gjort pyttkanten? Hoppas att du förstår hur jag menar!

  • Hej, vad kul att du ska ge dig på en Pyttipanna.
   Mohairgarn fungerar jättebra.
   Angående din andra fråga så vet jag inte vad jag ska svara, du få prova dig fram eller fråga någon annan.
   Lycka till!

 8. Eva Söderberg

  Hej, tack för ett jätteroligt mönster men nu har jag hakat upp mig. Jag har stickat uddspetsen färdig och ska plocka upp maskor men det ser ut som att jag är i fel kant. Om jag maskar av maskorna så kommer jag vid uddspetsen, det känns som jag borde vara i den raka kanten eller har jag fel? Jag ska väl maska av alla maskor men lämna kvar en? Tacksam för svar.

  • Du borde vara vid den raka kanten. Det är varv 13, vanligtvis maskar du inte av alla, men när det gäller sista udden så ska du göra det!

 9. Eva

  Tack för ditt snabba svar, jag hade inte maskat av alla utan slutade när jag hade gjort v 13 färdigt men det blev ju rätt när jag maskade av alla maskorna och lämnade kvar en. Nu hinner jag plocka upp lite maskor innan det är dags att lägga sig.

 10. Hanna

  Hej. Du måste ha ett fantastiskt estetiskt öga – för jag älskar din Pyttipanna.
  Den 22:a januari var för första ggn jag såg den och jag har redan stickat 2 stycken 🙂
  Den första var i ett vitt-rosa-lila Järbo Stella-garn och hade för långa rapporter så den blev lite ”annorlunda”.
  Den andra stickade jag i ett mörkblått 100%-igt lingarn och den blev fabulous 🙂
  Nu har min mamma beställt en – så jag ska sticka en tredje. 🙂

  Jag hade inga problem med att följa dina instruktioner även om jag aldrig stickat mer än räta och aviga maskor och fick läsa på hur man gör omslag.
  Fick dock klia mig i huvudet några dagar när jag skulle plocka upp maskorna – för ingenstans framgick det att man skulle göra det med rundsticka. Så det kanske du ska skriva någonstans – bytet från strumstickor till rundsticka 🙂

  Men som sagt. Tusen tack för det fina mönstret!

 11. Tack Hanna!
  Det var väldigt trevligt att läsa din kommentar och det var bra att du sa till om det där med rundstickan, det har jag fixat nu 😀

 12. Margareta Ernevad

  Hej.
  Har precis fått med i online stick café och kommit i kontakt med din beskrivning på Pyttipanna sjal. Helt underbar. Har redan börjat sticka udden och märkt hur lätt det är att följa din beskrivning.
  Tusen tack för att du delat med dig av den.
  Mvh
  Margareta Ernevad

 13. Benita Lindkvist

  Hej!
  Tack snälla! Så generöst att dela med dig av så fina mönster!! Har nu blivit klar med min första pytt o funderar på att dra igång en till, fast då med tunnare garn…… Så kul och enkel att göra och ser verkligen ut som om det var mycket mer arbete bakom.
  Med vänlig hälsning Benita!!

 14. Tack för ett fantastiskt mönster! Lagom enkelt, roligt och jättesnyggt resultat! Jag har stickat min första pytt i panna i tunt sockgarn och stickor 3,5, den blev jättebra!
  /Cecilia

 15. Har precis gjort klart uddarna i denna roliga pytt 🙂 Ja den är rolig att sticka. gör den i ganska tunt fluffigt garn, ska bli en ”fin” variant! Detta var min första, men definitivt inte den sista! 🙂

 16. Anette

  Har precis gjort uddarna o lagt upp nya maskor till schalen den är verkligen rolig att sticka ha dragit mej länge för den ser svårare ut att göra än det var ja sticka den i lin garn tack för kanon bra beskrivning lätt att förstå

 17. Kajsa

  Hej! Ska det bli kedja på båda sidorna om maskorna eller bara på ena sidan? För mig blir det bara kedja på ena sidan. Gör jag rätt?

 18. Hej! Gör du två intagningar per varv, alltså tio maskor bort från mitten sen intagning två gånger? Kerstin Seulen

  • Jag tror du behöver läsa beskrivningen igen, rad för rad. Det blir en ihoptagning per varv.

  • Ja jag har testat mig fram! Har gjort tre stycken nu, den är så rolig. Varför är det så svårt att få kontakt på dina sidor? Fick första mejl idag? Håller nu på med lilla koftan My, också rolig att göra….

   • Vad roligt att du gillar den. Jag förstår inte riktigt vad du menar med att det är svårt att få kontakt, har du försökt nå mig och inte fått något svar? Lycka till med Lilla My!

   • Ja jag har lagt till mig till din blogg flera gånger, men inte hört något! Trodde jag gjort fel, men nu funkar det. Du har många trevliga tips och ideer, tack så länge. Kerstin

   • Ok, då förstår jag vad du menar, tack! 😀

 19. harrieth mårtensson

  hej jag har länge tittat på din fina sjal,, och nu försöker jag mig på den…. ska man sticka alla varv, i ett eller är det ett avigt varv emellan…jag brukar sticka dukar o då är det så,,,,
  .

 20. Hej. Jag har stickat uddarna och plockat upp maskorna, så långt förstår jag. Men sen är jag lite frågande angående att man ska sticka till mitten och, + 10m och sen vända. det har jag gjort men tyckte att det blev mindre varv än andra har på sin sjalar..Alltså sjalen blev smalare. Är det något fel jag gör..??

  • Nej du gör rätt! Tio plus sen kommer man utåt. Bredden på sjalen blir så bred som du har maskor till, ju fler maskor eller längre udd, gör bredare sjal. Hoppas du förstår! Kerstin

 21. Yvonne

  Hej! har inte riktigt fått klart för mig hur man gör sjal delen. Jag har räknat ut mitten, stickat till mitten och tio till, vänt och stickat till början, vänt och stickat till mitten. Ska jag minska och sedan sticka tio till och sedan vända och sticka varvet ut ?

  • Ok, du har stickat till mitten plus 10 till och vänt. Så långt är det rätt men sen skriver du att du stickat till början, det ska du inte göra utan du ska bara sticka till mitten plus 10 maskor till och vända. Kolla beskrivningen noggrant igen.
   Lycka till!

   • Liselotte Eriksson Tryggvesson

    Hej! Jag tycker oxå att skalderna beskrivning är ofullständig jag har nog listat ut det nu men med flera upprepningar där jag upptäckt att jag gjort(förstått) fel. Varje varv ökas ju med 2 maskor det förstod inte jag först men såg ju att det såg konstigt ut att sticka 10 maskor och vända sen resten av sjalen det fungerar ju inte… Ändå följer jag en beskrivning ur en stickbok…
    Nåja nu tror jag det blir bra, får se hur det blir när jag blickar den. Lisa

   • Följ beskrivningen på min blogg istället, det kan ju ha blivit annorlunda i boken. Den har jag ingen kontroll på. Lycka till 😀

 22. Hej. Ser på dina fina sjalar att sjaldelen är raka. Jag får min så svängd och provade sticka 5 maskor o sen vände…..gjorde 50 uddar för att få den längre än vad min första blev med bara 40 uddar. Hur ska jag göra för att få den rakare?

  • Hej Gittan. Vad kul att du stickar min Pyttipanna. Formen på sjalen styr du själv ganska mycket över när du blockar. Jag vet inte hur det blir med fler maskor för jag gör alltid som det står i min beskrivning, men testa vetja! 😀

 23. Mirland marie

  Bonjour, je suis débutante et voudrai faire ce defi. Faire ce petit chale en dentelle mais je ne comprend pas ce que veut dire :
  Warp, r,…. Merci pour votre comprehension… Pouvez vous me donner vos explications. Bonne journee

  • Hej! Jag är inte säker på om jag kan hjälpa dig. Det kan lätt bli lite tokigt när vi talar genom Google translate. Den franska översättningen av mönstret har jag fått hjälp med och är inte gjord av mig. Kanske du kan fråga någon stickare i din närhet. Lycka till 🤗

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.