Ett absolut måste, i min familj, är kanelfläsk.
Det ätes helst nytillagat och ljummet på knäckemacka, kvällen före julafton.
Första gången jag åt det var på 80-talet i Falkenberg. En ICA-butik hade det som specialitet.
En tid efter att jag smakat kanelfläsket så vill jag prova att göra eget. Jag ringde ICA-butiken och fick, till min stora lycka, veta ungefär hur man gjorde.
Sen dess så är det alltså en tradition.
Så här gör jag:
Ta en rejäl bit rimmat sidfläsk, här är egentligen den enda svårigheten, att hitta sidfläsk i bit, det fungerar inte med skivat.
Skåra svålen.
Stek det i ugnen med svålsidan upp tills det nästan är klart. 225 gr.
Ta ut fläsket och pensla på en blandning av lika delar kanel och sirap.
In i ugnen igen och låt det griljeras några minuter, passa så det inte blir brännt.
Klart!
Bra att äta och njuta!!!
TAR DU MED DIG PÅ JULAFTON?! (Annars vet jag inte om jag kommer..)