Betula är klar!

Vilken underbar sjalstickning det var. Jag kan varm rekommendera Betula. Ett välskrivet mönster och ett underbart garn. Kanske skulle det kunna behövas lite förbättringar när det gäller teckenförklaringarna till diagrammen, men jag klurade ut det ändå.
Jag hade mycket sticktid under höstlovsveckan så det gick ganska fort att färdigställa min Betula.
Mönstret finns i nya webbtidningen, Avmaskat och på Ravelry. Det är skickliga Linnéa Öhman som designat. Garnet är ljuvliga Filisilk av Tant Kofta, inköpt på Syfestivalen i Älvsjö.
Jag stickade med min fina Signaturesticka och den passade väldigt bra ihop med garnet. Jag hade två härvor á 100 gram och det gick åt 193 gram.
Jag valde att göra en virkad avmaskning samt att jag vände på hålvarvsmönstret så att jag stickade räta maskor från rätsidan och vice versa med dom aviga!

IMG_8096.JPG

IMG_8099.JPG

IMG_8094.JPG

IMG_8102.JPG

Så här pytteliten var sjalen före blockningen.

IMG_8070.JPG
Och efter med cykeln som jämförelse.

IMG_8090.JPG

22 kommentarer

Under Uncategorized

22 svar till “Betula är klar!

 1. Den här sjalen ser ju ljuvlig ut, men min man skulle tro att jag inte riktigt klok om jag hade gjort en sjal till. Jag har gjort flera av din pytt och sen har jag virkat några också.

 2. Åh vad fin den blev! Köpte samma garn i samma färg av tant kofta på syfestivalen, vi träffades ju faktiskt där, jag och min mamma var på jakt efter just det garnet som är helt ljuvligt! Så fin färg och fina skiftningar! Har förresten stickat din spirello förra hösten och är sugen på att testa din kråka! 🙂

 3. Wow! Så fin den är! Nu blir jag ju själv sugen på att plocka upp mitt Filisilk och komma igång 🙂

 4. Du milde vilken vacker sjal du har stickat och färgen på garnet är en sådan fin blå färg.Snyggt.
  HA en fin helg

 5. Rebecca

  Jag är så imponerad, jag började sticka en barn tröja med en uggla på magen av svarta fåret och är fortfarande inte klar och du bara betar av projekt efter projekt. Hur gör du? 😉 Jag skulle gärna även vilja se ett par bilder på hur du gör när du blockar.

  • Oj, oj, egentligen så stickar jag inte så snabbt. Betula blev till under höstlovet så jag hade mycket sticktid. Jag prioriterar kanske annorlunda, här är det dammigt som tusan 😊

   • Rebecca

    Jag blir i alla fall väldigt inspirerad att vilja sticka mera när jag ser dina fina koftor och sjalar. Jag själv är väldigt sugen på att sticka sockor nu när kylan kommer krypande och i ett av dina inlägg så skrev du att du stickade båda strumporna samtidigt (så uppfattade jag det) hur gör man det? Har du någon beskrivning/guide eller vet du några sidor som är lätta att förstå när man är en nybörjare på att förstå stick beskrivningar och inte är med på alla termer? Stort tack för all hjälp!!! 😀

   • Vad roligt att kunna inspirera 😃 Jag hittade mönstret genom att Googla på, Fleegle heel. Då kommer man till en blogg och där finns det länk till hur man startar upp. Annars är Youtube den största skatten när det gäller att lära sig nytt. Bäst är det om man söker med engelska termer. Lycka till 👍😀

 6. Eva

  Underbart vacker 🙂 Har stickat två pyttipannor och blockat för första gången i mitt liv. Men fina blev dem. Jätteroliga att sticka så det lär blir fler.
  Tack för dina fina blogg.

 7. Marie Johansson

  😍 Helt underbar 😍 Wow 😍

 8. Kristina Bohman

  Åh, så vacker! Har precis börjat med den, men jag lyckas inte klura ut förkortningarna. Kanske kan du hjälpa mig?
  ö1v?
  ö1h?
  CDD?
  LLR?
  1T3?
  PM?
  Tack på förhand!
  /Kristina Bohman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.