Som ett korvskinn!

i ett tidigare inlägg skrev jag om mina sticksug. Sen dess så blev jag plötsligt sugen på en Miette. Jag hittade ett fantastiskt fint blått garn, när jag var i Stockholm. Garnet bestämde själv att det skulle bli en Miette och det var bara att lyda. Naturligtvis hoppade jag över det där med att sticka provlapp och körde igång, dumt. Koftan blev väldigt liten, den sitter tajt som ett korvskinn. Så här ser den ut före blockning.Jag gillar inte att repa upp utan är så optimistisk att jag tror att det kommer bli bra i allafall.

Jag fick en idé som jag testar just nu. Att blocka på mig själv.

Sagt och gjort, i går kväll blötlade jag Miette, sköljde och centrifugerade, lade ut på blockningsmattor utan nålar men med en rätt fuktig frottéhandduk över.

Nu på morgonen var den halvblöt och jag har klätt på mig ullunderställ samt ett linne och en underklänning och satt koftan utanpå det. Jag vill ju inte bli kall.

Nu går jag omkring och väntar på att det ska torka. Jag hoppas den hinner göra det innan jag ska iväg på helgens konfirmandläger.

Så här se det ut just nu.Garnet är, Cascade220 Heathers i färg nr 9456. Det gick åt endast 252gr. Jag har stickat med nr 5. Garnet köpte jag på, Litet Nystan. Mönstret till Miette, finns att ladda hem gratis på Ravelry. 

Jag har inte följt beskrivningen av resårkanterna och avmaskningen.

16 kommentarer

Under Uncategorized

16 svar till “Som ett korvskinn!

 1. Syster Lotta

  Den är ju jättefin och blir säkert perfekt efter mänsklig blockning! 😄

 2. Håller tummarna att det lyckas. Och bli inte sjuk nu!

 3. Ewa

  Råkade nyligen ut för något liknande. Då blockade jag på min provdocka. Fast först fick hon en t-shirt på sig som lite skydd. Blockningen gjorde stor skillnad. Hoppas du blir nöjd när koftan torkat – och att du inte blir förkyld.

 4. Som den sitter under blockningen så är den fantastisk

 5. Oj, så fin koftan blev på dig. Härlig färg! Jag gillar kornblått.

  Gilla

 6. Marie

  Himla snyggt korvskinn😃

 7. kitty the knitter

  Snyggt! Jag har nyligen stickat en fin för liten kofta o tanken har slagit mig att ta på mig den fuktig…men bara tanken av fuktig stickning mot hyn har gjort att jag avstått. Funkar det??? Får nog testa i a f. Men först måste jag bli fri från förkylningen!

  • Tack. Ja, det funkade och med ullunderställ under så blev jag inte alls kall. Koftan torkade jättefort men den var inte dyblöt, utan hade legat och förtorkat under natten 😊

 8. Den är ju jätte fin, det brukar töja sig så den kommer att bli bra,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.