Island!

Jag har varit på Island!

Det var en körresa med Vindhemskören. Egentligen är jag inte med i den kören men min Peter är deras dirigent och jag hakade på. Vem kan motstå chansen att få åka till Island 😊 

Jag har under våren åkt till Uppsala och övat med kören så jag fick vara med och sjunga också. 

Programmet på Island vara noga förberett  av en resegrupp tillsammans med en underbar dam vid namn Birna. Birna är isländska men har bott ett tag i Uppsala och då varit med i kören. Nu bor hon åter på sin ö och hon guidade oss runt på det bästa tänkbara sätt. Många härliga betätteser och sevärdheter har hon delat med oss. 

De tre första nätterna bodde vi på ett biskopssäte som heter Skálholt. Där hade vi fin utsikt ända bort till vulkanen Hekla. Tidningarna på Island skrev att Hekla började vakna men inget hände medan vi var där.

De fyra sista nätterna bodde vi i Reykjavik, en stad som växer så det knakar med en massa ultramoderna byggnader. Själv tyckte jag nog mest om de gamla husen.

Naturligtvis sjöng vi på resan. I Skálholt sjöng vi på en kvällsbön samt hade en egen konsert.
I Reykjavik gjorde vi två konserter, i Domkyrkan och på Nordens Hus och så sjöng vi i högmässan i Hallgrimskyrkan.

Vi sjöng även på en utomhusfest i ett fint bostadsområde. På den festen var nye presidenten också med, fast då hade han ännu inte blivit vald. 

Jag kommer nu att visa en massa oredigerade mobilbilder. De flesta är rätt mörka men det var ganska mörkt och mulet de flesta dagar och det bli i total oordning.

Det första vi gjorde var att bada i Blå Lagunen. Det var helt underbart, 12 grader i luften och supervarmt i vattnet. En del badade med yllemössor på! Vi har sett många häftiga vattenfall, ibland kunde vi gå bakom själva fallet!


Lupiner, Island är ett blått land. Befolkningen har två sidor vad gäller dessa lupiner, en del som vill ha dem kvar och en del som vill ta bort dem!


Vi var några som åkte ut till Alafoss och köpte garn och tröjor. Jag köpte bara några kakor Plötulopi!


Vi har ätit mycket god mat, för min del blev det mycket fisk!

Vi var på en Tomat/hästfarm. Ett gigantiskt växthus där det odlades tomater. Där serverades vi även lunch, tomatsoppa förstås. Det var ett familjeföretag och de som inte jobbade med tomaterna ägnade sig åt hästar. Vi fick se en riduppvisning där var det bl a en som i rasande fart töltade runt flera varv med en ölsejdel i handen. Inte en droppe skvimpade ut! 


Här kommer nu en hel drös med blandade bilder från min vecka på denna underbara ö!Det var en väldigt blöt luft så jag fick tillfälliga lockar!


Det här mitt lilla Island som fick följa med hem!

20 kommentarer

Under Uncategorized

20 svar till “Island!

 1. Margita

  Tack för den underbara resan jag fick följa med på tack vara dina bilder

 2. Fina bilder 👍🏽

 3. Birgitta Ekström

  Underbara bilder. Kul att få se Island genom dina ögon

 4. Ulrika

  Vilka fina bilder! Island är speciellt.
  Tack för att du delar

 5. Kompis

  Så fina bilder! Kul att du inspirerar andra med dem. Det glädjer mig att du gillar mitt gamla hemland, Island. Sverige är mitt ”nya” hemland sedan 27 år.
  Hälsningar,
  Þórdís Helga Matthíasdóttir.

 6. Vilka fina foton, och vilket Land, så vackert, det var ett resmål att tänka på.
  Ha en fin dag

 7. Monica Säderberg

  Underbara bilder. Roligt att du delar med dig av fina upplevelser.

 8. Så härliga bilder du visade. Vattenfallen påminner ju nästan om din fina sjal, som syns i bilden. (Jag har faktiskt gjort en hel del sådana.)
  Jag har inte varit på Island, men jag har läst en hel del om landet. Så var det ju extra kul, att Island blev vinnare i delfinalen i fotboll.
  ;-D

 9. LallaGunilla

  Min längtan till Island blev inte mindre nu vill jag lova. Tack för alla vackra bilder.

 10. Underbara bilder, ifrån mitt hemland. Blir alltid glad när andra också ser skönheten i denna ganska karga natur. Och alla mina favorit ställen har du besökt! Álafoss är en toppenbutik med alla isländska garner och mönster. Om 10 dagar åker jag ‘hem’, blir nog ett besök till Álafoss för att fylla på garnförrådet. Just nu kämpar jag på med min allra första ‘Pyttipanna’. Men det blir nog fler.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.