Sista varven på min Ananas!

Så här gör jag:

När jag kommer till varv 8/15 så gör jag som det som det står, men utan att påbörja en ny Ananas.

Det varvet ser ut så här:

20120117-213850.jpg

På nästa varv virkar jag stolpgrupper i stolpgrupperna och i luftmaskbåge nr 1, 3 och 5.  Mellan stolpgrupperna gör jag en fm i lmbågen från föregående varv.

20120117-214134.jpg
Sen avslutar jag med ett varv fm.

20120117-223742.jpg
Så, nu är det bara att fästa trådar och blocka!

14 kommentarer

Under Stickat

14 svar till “Sista varven på min Ananas!

  1. Hej! Jag har virkat min första ananassjal efter din beskrivning. Jättebra ide med bilder!
    Men när jag skulle avsluta så tittade jag på din första bild, där har du fem öglor på den påbörjade ananasen. På nästa bild, där du virkat det sista varvet har du fäst stolpgrupperna i sex öglor. Så då måste man riva upp ett varv. Tack i alla fall för hjälpen.

    • Men om man går efter de stolpgrupper som möts och bara har fem öglor, så blir det väl fel när man ska fästa avslutningsvarvets stolpgrupper? På första bilden har du två varv med öglor, men bara ett på andra bilden, så jag får det fortfarande inte att stämma 😦

  2. Jag är ledsen att jag inte kan hjälpa dig nu, Marilene. Jag har fotat och skrivit medan jag samtidigt virkat. Måste nog göra en provlapp och kolla vad det är som du inte förstår. Jag ber att få återkomma.
    Måste tillägga att jag uppskattar att du ifrågasätter 😀

  3. Emelie

    Hej! Jag är också jättenöjd med din beskrivning och har gjort min första annans:) men på beskrivningen står det att man ska avsluta på varv 16-17 och här är det varv 15, så jag fick också repa upp ett varv! Men stort tack till hjälpen!

  4. Inger Strömberg

    Tack” Det var verkligen hjälpsamt och en bra ide. jag har haft mycket lättare att fatta när jag kunnat se bilder med:)
    Stort tack från mej” Hälsningar Inger

    • Vad kul att höra. Jag gjorde i ordning bildserien för jag har så svårt att följa mönstret. Så jag kollar också på bilderna 😀

  5. Hej! Tack för en kanon beskrivning. jag har fastnat…jag har gjort alla varv men skulle vilja fortsätta en bra bit till. Men hur virkar jag vidare? Jag har fattat hur man gör ananaserna i sidorna men hur virkar jag över dom i? Hoppas du förstår hur jag menar.

    • Jag är inte säker att jag förstår, men på varv 8, så påbörjar man en ny ananas. Det blir nytt i kanterna och nytt i mitten. På det viset ökar du från en, till två Ananaser!

  6. T

    Hej och stort tack för ditt ananas-recept!
    Har virkat två sjalar – en i alpacka och en annan i ett lite styvare ullgarn som gör att sjalen har bättre fall dvs ”egen korsett”.
    Tydligen finns det andra varianter på ananasmönstret också, skulle vara
    intressant att prova dem.
    Vänliga hälsningar!
    Tove

  7. LILIAN

    Hej jag har virkat efter ditt mönster 2 ananassjalar . det var lite krångligt i den första när man skulle börja på en ny ananas ute på kanten – men nu funkar det ! Tack för ett jättefint mönster – tydligt och bra
    Lilian

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.