Pyttipanne på norsk

PyttipannaUllomera

Tungeborden

Forkortelser:

r= rett

vr = vrang

1 vridd rett, ( strikk i bakerste maskebue)

2 kast 2 r sm = 2 kast 2 r sm, 2 kast 2 r sm

*….* = gjenta mellom *

LA = løft av siste masken, med garnet mellom deg og arbeidet.

Legg opp 10 m og strikk en omgang rett. Alternativt bruk strikket opplegging.

1. Strikk 9 r LA

2. 1 vridd r, 2r 1 kast, 2 r sm, 2 kast 2 r sm, LA. (12 m på pinnen)

3. 1vridd r, 2r, 1vr,2 r, 1 vr, 2 r, 1 kast, 2 r sm, LA. (12 m på pinnen)

4. 1vridd r, 2r, 1 kast, 2 r sm, 2r, 2 kast 2 r sm, LA. (14 m)

5. 1vridd r, 2r, 1vr, 2 r, 1 vr, 4 r, 1 kast, 2r sm, LA (14 m)

6. 1vridd r, 2r, 1 kast, 2 r sm, 4 r, 2 kast 2 r sm, LA. (16 m)

7. 1vridd r, 2r, 1vr, 2 r, 1 vr, 6 r, 1 kast, 2r sm, LA (16 m)

8. 1vridd r, 2r, 1 kast, 2 r sm, 6 r, 2 kast 2 r sm, LA. (18 m)

9. 1vridd r, 2r, 1vr, 2 r, 1 vr, 8 r, 1 kast, 2r sm, LA (18 m)

10. 1vridd r, 2r, 1 kast, 2 r sm, 8 r, 2 kast 2 r sm, LA. (20 m)

11. 1vridd r, 2r, 1vr, 2 r, 1 vr, 10 r, 1 kast, 2r sm, LA (20 m)

12. 1vridd r, 2r, 1 kast, 2 r sm, 15 r. (20 m)

13. 2 vr sm, fell 9 vr (inkl. 1 m), 6 r, 1 kast, 2r sm, LA. (10)

(Tips: Det er ofte vanskelig å telle felte masker. Det er lettere å vite at fellingen er ferdig når det gjenstår ni masker på venstre pinnen og en maske på høyre pinnen.)

Første tungen er ferdig.

Gjenta omgang 2 – 13 så mange ganger du vil. Passe lengde til en normalt stor pyttipanna er 2 meter.

Fell av alle masker, men behold siste maske på venstre pinne. Ikke klipp av garnet! Udd1

Plukk opp masker langs kanten på tungeborden.

Udd2

Udd3

Udd4

Når alle maskene er plukket opp langs den ca 2 m lange tungeborden, tell alle masker og marker mitten. Nå er det bare rette masker –rettstrikking.

Strikk rett til midtmarkeringen plus 10 masker. Snu.

Strikk rett tilbake til midtmarkeringen plus 10 masker. Snu. *Strikk fram til masken foran der du gjorde forrige snuing. Strikk 2 masker sammen (over snuingen)Strikk 2 masker till og snu.*

Tips: Når du strikker de 2 maskene sammen , gjør det i bakre maskbue, så de heller mot venstre.

Gjennta fra * til * til det ikke er flere masker igjen. Fell av med elastisk felling eller I-cord-felling.

Sjaldel

Sjaldel1

Det beste til sist. Bare to tråder å feste!

Nå er det tid for blokking. Vær brutal 🙂

Blocka

Blocka1

Før og etter.

Ferdig!
Jeg ser frem til å høre fra deg, fortelle om din Pyttipanna, og blir glad hvis du linker til min blog 😀
Vær vennlig ikke å publisere oppskriften.
Kilde till inspirasjonen: Du kan si at Pyttipanna er bygd opp to to deler. For det første: Eiketreløv blonden, den gamle og velkjente blonden, jeg har laget noen forandringer mhp antall hull og avmaskningen. For det andre: Skjerfdelen er nesten som Annis, med noen små modifikasjoner bare.
Mellom blondekanten og skjerf-seksjonen er den en liten, men viktig detalj,- en vacker  dekorativ kjede. Jeg lærte den når jeg strikket Gratitude. Hvis du ikke kjenner til Gratitude, sjekk den opp here!
Endelig, hvorfor sjalen har fått navnet Pyttipanna?
Pyttipanna er en klassisk svensk rett lagd på gårdagens poteter sammen med hvilket slags kjøtt som er tilgjengelig. – vanligvis svinekjøtt av noe slag. Den kan lages enten med kalde kokte poteter eller av ferske poteter, og kuttet i terninger. Det er vanlig å spise med stekt egg og rødbeter. Retten er like variert som denne sjal, med hensyn på variasjon i ingredienser, med base i hva man har til overs av poteter og kjøtt, og sjalens base som kan være vilket garn du liker, og din fantasi for farger som er din eneste begrensning!
Stort TACK, till Ragnhild Ericsson som skrivit den norska översättningen 😀
Advertisements

7 kommentarer

Filed under Uncategorized

7 responses to “Pyttipanne på norsk

  1. den är verkligen söt! själv har jag inte stickat någon pyttipanna än, men däremot flera stycken Annis:)

  2. Sunniva

    Flott oppskrift! Tusen takk for at du deler ☺
    Jeg ble veldig fornøyd med min Pyttipanne strikket i Soukie fra Sirdar.

  3. Sigrunn F Eriksen

    Fin oppskrift, jeg har strikket Pyttipanna i babygarn, den ble flott. Takk for at du deler oppskriften.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s