Stickad disktrasa!

Sticka din egen disktrasa, bortkastad energi, tycker en del och slöseri med garn, tycker någon annan.
I fredags så torkade jag av spisen med en hemgjord trasa, tänkte på hur bra den är och gjorde ett inlägg på OS.

20130521-123059.jpg

Det blev en härlig, lång tråd med trevliga kommentarer, Stefan delade med sig av en superbra beskrivning av en enkel trasa. Sen blev det många inlägg om disktrasor, många som sa att dom blivit övertygade och äntligen skulle prova att göra en.
Igår hade vi Stickcafé i Prostgården, jag hann sticka en och en halv trasa efter Stefans beskrivning och det ”smittade” av sig så ytterligare en tjej satte igång att sticka en likadan. Det var många som ville ha länken till beskrivningen så mobilerna gick varma.

20130521-124141.jpg

Om man av någon anledning inte vill ha en hemstickad disktrasa så kan man göra en liten söt börs, men då måste man göra en hank, så som man har på grytlappar!

20130521-124455.jpg

Man syr ihop den såklart, min ska ju fortsätta vara disktrasa 😀

8 kommentarer

Under Garn, Stickat

8 svar till “Stickad disktrasa!

  1. Iréne

    Tack maria för länken! Här ska stickas disktrasor!
    Iréne i V-ås

  2. Har stickat disktrasor i flera år men det här var nått nytt!

  3. kullerbyttatextil.wordpress.com

    Vilken trevlig blogg du har! Har precis hittat hit via Yllotyll och en pyttipannasjal! Stickade en direkt! Den här disktrasan måste jag också testa! Riktigt fin med den kanten. Här finns ”recept” på en som jag har testat.
    Ha det gott! Erika

  4. Hjemmestrikkede kluter er de aller beste! Det er ikke sløsing med garn, snarere tvert imot! Før ble det sett på som gammeldags å strikke kluter selv, men nå har heldigvis mange fått opp øynene for hvor supre de egentlig er 🙂 Og strikkede kluter kan man ha i mange, mange år også; det kan man ikke med kjøpe-kluter! Så her er det bare å strikke på! Ha en fin dag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.